Energetikai tanúsítás

 

A KMI Csoport foglalkozik meglévő épületekre, önálló rendeltetési egységekre, lakásokra vonatkozóan energetikai tanúsítás készítésével.

 

Energetikai minősítés, épületenergetikai tanúsítás, energetikai tanúsítvány: 

Az épületenergetikai tanúsítvány egy 10 évre szóló, igazoló okirat, amely megmutatja, hogy egy ingatlan milyen energiafelhasználási tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis, hogy az adott épület, vagy lakás mennyire energiatakarékos. Az energetikai tanúsítás az ingatlanra vonatkozó energiafelhasználási minősítés meghatározása mellett javaslatot tesz az energia megtakarítás lehetőségeire és segítséget nyújt a megfelelő korszerűsítés kiválasztásában is. 

2012 január 1-től minden új építésű ingatlan használatbavételéhez, ingatlan eladásához, vagy egy évnél hosszabb bérbeadásához  kötelező energetikai tanúsítvány készíttetése. Az energetikai tanúsítvány által megtudhatjuk, hogy az építészeti és épületgépészeti megoldásoknak köszönhetően  milyen az épület, lakás energiafelhasználásának hatékonysága, azaz energiafogyasztása, illetve milyen rezsi költségekre számíthatunk egy ingatlan vásárlása, vagy tartós bérlése esetén.

 

Rendelet:

Az új építésű épületek, rendeltetési egységek esetén az energetikai tanúsítvány elkészítése 2009. január 1-jétől a használatba vételi eljárás megindításáig kötelező, a vonatkozó 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet alapján.

Meglévő épületek, önálló rendeltetési egységek, lakások esetén az energetikai tanúsítvány 2012. január 1-jétől kötelező az alábbi esetekben:

  • az ingatlan eladása (azaz ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás), vagy
  • egy évet meghaladó bérbeadás.

 A magasabb fokozatú energetikai minősítés által az épületek eladáskor, vagy bérbeadáskor előnyösebb helyzetbe kerülhetnek az alacsonyabb fokozatúakhoz képest, mivel az épület energiatakarékos besorolása érvényesíthető a vételárban, vagy bérleti díjban, illetve a lakók alacsonyabb rezsi költségekkel számolhatnak. 

Tekintse meg referenciáinkat!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.